ATB Training Dijkzand

Zaterdag 13 januari 2018 stond een training op het MTB circuit bij Dijkzand Nuis op het programma. Het was bijna niet doorgegaan, omdat er een paar dagen eerder nog maar 4 leden MTB-ers waren aangemeld. Maar uiteindelijk was er toch nog een mooie opkomst van ongeveer 10 leden. 

Via de weg gingen het naar Nuis onder begeleiding van de trainers Johan en Rinse. Jan Dijk heeft op zijn terrein een prachtig circuit uitgezet, waar diverse aspecten van het MTB-en kunnen worden geoefend. En daarbij was het terrein was droog. Na een verkenning konden er worden aangeven wat de groep verder wilde oefenen. Sommigen wilden rondjes fietsen, anderen wilden specifieke oefeningen doen met begeleiding van de trainers. Zie de foto's.
Na een half uurtje werd er verzameld om samen via Trimunt weer terug naar Drachten te fietsen. Wederom een geslaagde training met deelnemers van verschillende niveaus en leeftijden, onder leiding van het topduo Johan en Rinse.

(Met dank aan Berend voor het verslag en de foto's)

Tynaarlo - Balloërveld 6-1-2018

De eerste ATB clubrit voor 2018 is weer een feit. Ondanks alle nattigheid een mooie tocht. Check de fotos!

To Drenthe 200 or not to Drenthe 200

Al weken stond de datum 28 december bij een aantal van ons in rood omcirkeld op de kalender. De dag dat we de D200 zouden gaan fietsen.

Enthousiast gemaakt door Georg en Johan, die vorige editie gereden hadden, zijn we met een groepje van 10 man gaan trainen voor dit event. Na weken van voorbereiding stonden we uiteindelijk met 7 man aan de start op 28 december. Nou ja aan de start, we stonden in alle vroegte op de parkeerplaats toen Gerben er achter kwam dat hij zijn voorwiel niet in zijn auto had gelegd. Balen! Of was dat een voorspelling!

 

Dus we stonden met 6 man aan de start; Johan V, Albert, Klaas, Simon, Georg en Johan gingen dit varkentje wel even wassen. Maar het liep anders. Al bij de eerste pauze plek in Balloo was het duidelijk dat dit een loodzwaar parcours was. De regen van de afgelopen weken had de ondergrond omgetoverd tot een ware modder baan. Glibberend vonden we de weg langs slootkant, grasland en singeltracks, en af en toe moest er al gelopen worden. Wat een verschil met de vorige editie!

Maar moedig strijden we voort. De route op zich is mooi, en het weer was ons tot dan nog gunstig gezind. We hebben zelfs de zon zien opkomen!

Met een gemiddelde van 13! Km/h bereiken we Schoonloo op zo’n 80km. Daar was het voor Johan V genoeg. Begrijpelijk. En hij was niet de enige.

Helaas sloeg het weer om en ging het wat regenen en viel er wat natte sneeuw. Het werd koud en nat. En het deed het parcours ook geen goed, het werd er nog gladder door. Maar in Beilen op 103 km stond een tas met droge kleren en konden we ons omkleden. Tussen Schoonloo en Beilen ging ons gemiddelde nog verder onderuit. Niet omdat we echt “leeg” waren, maar je kon gewoon niet sneller. Dit was voor Simon, Georg en Klaas dan ook het punt om hun handdoek in de ring te gooien. Is dit echt leuk? Nee dus.

Albert en ikzelf voelden nog wel de motivatie om door te gaan. In de hoop dat het beter werd zijn we ons gaan omkleden om na een kom snert weer op pad te gaan. En ziedaar was zelfs droog. Maar niet lang. Na een half uur begon het weer te regenen. Tot zover de droge kleren. Maar we komen in bekender gebied en dat motiveert toch ook meer. Onderweg naar Dwingeloo zagen we al niet zoveel fietsers meer en werd het een stuk rustiger op het parcours. Hier en daar wat Fat Bikers. En daarbij wordt ook alweer donker.

Na 10 uren op de fiets komen we aan in Dwingeloo op 123 km. Ja je leest het goed, 123 km in dik 10 uren. Niet te lang stil staan, snel een hapje en weer door. Het is donker als we voor Dieverbrug nog een bos induiken. Weer zo’n modder track maar nu in het donker dus. En intussen werd de regen natte sneeuw. Glibberend mis ik op een haar na een boom, en wordt ik gedwongen af te stappen om verder te lopen. Nog steeds niet echt omdat ik leeg ben maar omdat er geen doorkomen aan is. Albert zit ergens achter me, ik zie het schijnsel van zijn lamp ook heen en weer slingeren in een poging balans te houden. Ik besef me dat we nog zo’n 70 km te gaan hebben, in het donker, met 12 km/h gemiddeld, en maak een rekensommetje……

Bij Diever besluiten we samen dat het wel mooi is zo. Dit is niet leuk meer, maar ook best link zo in het donker. We hebben het tot 134 km volbracht, meer werd het niet vandaag. 
Ik vraag mijn vrouw of ze ons komt halen. Wij wachten wel even bij de Lange in Diever. Lekker warm achter een bak koffie en een stuk appeltaart. Dik verdient al zeggen we het zelf.
Vanaf deze plaats spreken we diepe respect uit voor alle deelnemers die wel de hele tocht volbracht hebben!

(Simon heeft het opgebracht nog wat foto's te maken af en toe, deze en meer vind je HIER)

ATB clubrit Drachten-Lippenhuizen

Afgelopen zaterdag 9 december werd de ATB clubrit Drachten-Lippenhuizen verreden. Dit was een tocht van zo'n 60 m en voor de D200-gangers was er nog een mogelijkheid om de afstand met zo'n 40 km te verlengen. Ondanks alle nattigheid was het weer ons goed gezind. Het parcours was wel nat, dus het was af en toe flink ploeteren door de modder.
Via deze LINK een fotoimpressie.

  

ATB weekend Sauerland 2017

Beste allemaal,
Voor een selectie van de foto's van het ATB-weekend in Grevenstein klik je op de foto:
Nog even nagenieten van een prachtig en goed georganiseerd weekend. Vier mooie dagen met prachtige routes door een schitterend landschap. Zo nu en dan pittig, zuchtend en steunend naar boven, maar het is ons allemaal gelukt. Ook van de wandelaars hele positieve geluiden. 

Als jullie een foto graag in groter formaat willen hebben om af te drukken, stuur dan even een mailtje. Dan zorgen wij daarvoor.

Groet,
Albert en Wim

Texel 9-9-2017

Afgelopen zaterdag 9 september zijn 7 leden naar Texel afgereisd voor een mooie fietstocht. In het fotoalbum vind je een uitgebreide foto impressie (klik op de foto).