Gravel tour 2019

Nieuw! De BetBos(s) Gravel tour. 

En dan is het 1 september; de laatste testcase, het voorfietsen van de Gravel tour 2019 met de illustere naam: BetBos(s) Gravel tour.

De bekende puntjes werden op de i gezet. Deze tocht staat nog niet op de NTFU kalender maar als de reacties positief zijn wordt deze voor volgend jaar aangemeld. Eventueel kan deze dan worden uitgebreid naar 130 a 140 km.

We nodigen jullie graag uit om deze tocht samen met ons te fietsen op 5 oktober a.s. De tocht telt 90 mooie kilometers door het zeer wisselende landschap van Noord West Friesland. 35 a 36 km zijn onverhard. Dat wil zeggen schelpenpaden, gravel en soms een goed begaanbare ATB pad.

Wat mogen de deelnemers verwachten:
Een vrij ruime parkeergelegenheid bij de start en finish locatie bij atletiekvereniging Impala aan de Sportlaan te Drachten,
Een kantine,
Een gepijlde route,
Een verzorgingspost op +- 45 km,
Een BBQ op +- 85 km,
En bij de finish, na 90 km, de mogelijkheid om de fiets af te spuiten.
Verder is er ondersteuning van de EHBO. Ook is er de gelegenheid om te douchen. 

En natuurlijk een prachtige route! Zelfs lokale voorfietsers van 1 september waren verrast door sommige trajecten die men niet kende. Dit parcours kan het best gereden worden op een: ATB, gravel of veldritfiets. Een racefiets met minimaal 28 mm banden is misschien ook een optie maar na het voorfietsen was de algemene conclusie dat de eerste drie fietsen de voorkeur genieten. Verder vragen we de deelnemers om een kleine enquête in te vullen bij de BBQ. Hiermee helpt u de organisatie om deze tocht verder te verbeteren.

Kosten voor deze tocht zijn €10,- (leden van FTC Smallingerland betalen €8,-)
We hopen u te verwelkomen 5 oktober bij de Sportlaan te Drachten.
Starttijd tussen 8.30 en 9.30 uur.

Let op: Niet NTFU en KNWU leden fietsen deze tocht op eigen risico!

Anne Betten 06-12466443 en Riemer Bosma 06-23051525