TourForLife Eit Jonkman

De "redactie" ontving van Eit Jonkman het volgende verslag van hun TourForLife tocht. Het hele team heeft in 8 dagen deze monsterlijke tocht van het Italiaanse Oympische Bardonechia naar Valkenburg volbracht!

Wat was het vanaf de start op zondag 1 september in Bardonechia in Italië een fantastische week. Wat hebben we kunnen genieten!!!
Een week die in het teken stond van samenwerken, saamhorigheid, doorzettingsvermogen, voorzichtigheid, ontroering en vooral: Kei en keihard werken!
Top, daar deel van te kunnen zijn! Top, dat jullie ons steunen!!
Last van knieën, rug, mentale bibbers of reet. Het was soms tijdens de ellen lange beklimmingen verschrikkelijk afzien. Toegeven aan pijn is echter geen optie. Dat doen de 'Artsen zonder grenzen', waar wij als ASAP team voor rijden, ook niet!!
Na ca 1300km en 20.000 hoogtemeters zijn we terug in Eastermar! Acht etappes van 110, 170, 195, 215 kilometers over de Alpe d'Huez, Crox du fér, Madeleine, Grand Ballon en veel andere hufterige bergen. Met als slot, alle Franse en Belgische Ardennen en het toetje, de beruchte ijzeren bosweg.
Fantastische uitzichten op de Mont Blanc of meren van Geneve en Annecy maken alles goed.
Ik zit nog heerlijk in een roes van deze prachtige week en ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan al die momenten van kontpijn of laatste meters voor de Madeleine top denk. Wat ook een heerlijke rotzooi in het plop up camp! Het staan in de rij voor een bord fietsvoer of fietskleding wassen in een tob.
Na afloop van de rit een gezamenlijke duik in lac of zwembad en genieten van een welverdiend pilsje!
Met zijn allen naar de avondetappe waar we napraten en foto's, filmpjes, interviews van de voorbije dag, de route van de komende etappe worden toegelicht!
Kijk op www.tourforlife.nl naar dagfilmpjes en meer om een indruk te krijgen van wat wij zoal meegemaakt hebben!
Met het gehele ASAP team over de fantastisch feestelijke finish boven op de Cauberg bij Valkenburg komen, geeft dezelfde rilling als finishen op Bonkefeart of huldiging skutsjesilen!

Dit smaakt naar meer! Laat er een 11 steden winter komen...

image001

Eastermarders ASAP leden, van links naar rechts: Edou Ritsma, Eit Jonkman, Jan Friso Speerstra(Burgum) en Minne Okkema.