Dag en dauwtocht

4 Juli was het zover. De FTC leden stonden, ondanks de niet zo goede weersverwachtingen, al om zes uur te popelen om de eerste racefiets clubrit van dit seizoen te volbrengen. Het racefiets, MTB programma is weer opgestart en de Dag en Dauwtocht stond op het programma. Koffie, appelgebak, bananen, krentenbrood.... waren ingekocht door het bestuur en de KMC bus met Sjouke als chauffeur was weer gereserveerd om ons onderweg van het nodige te voorzien.

12 man starten aan de rit, 10 man voorop en twee man op 1,5 meter er achteraan (helaas moest één deelnemer aan het begin opgeven omdat een oude blessure opspeelde). Wegkapitein, wisselen, ritsen, we waren snel weer in ons oude doen. Het trieste weer knapte al snel op. Een prachtige route was uitgezet door de Friese en Drentse Wouden over landelijke wegen en fietspaden. Ondanks de vele kilometers die de meeste fietsers al hadden gemaakt in hun carrière, kwamen we op paden waar lang nog niet iedereen was geweest. Als snel kwamen we bij onze eerste stop aan het Fochteloërveen, hierna op naar Diever en daarna verder naar Vledder. Hier stond de bus en Sjouke op ons te wachten met koffie, appelgebak.... enz. We hebben hier genoeg energie opgedaan voor het laatste stukje. Op het eind werd het nog wat druilerig, maar gelukkig waren we al bijna thuis.

Het was al met al een geslaagde eerste rit en het bewijst maar weer dat de thuisblijvers weer eens ongelijk hadden. Voor de thuisblijvers die vinden dat er te snel gefietst wordt, het gemiddelde lag op 26 km per uur. Kortom twijfel bij de volgende uitnodiging niet en geef je op !!