Update corona maatregelen December 2020

Door de aangescherpte richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft ook FTC Smallingerland alle activiteiten tot nader order opgeschort.

We moeten ons beperken tot alléén fietsen of met z'n tweeën op 1,5 m afstand.

Dit betekent dat alle zaterdagtochten, clubritten, trainingen, vergaderingen en andere bijeenkomsten zijn geannuleerd.
MAAR WIJ KUNNEN NOG FIETSEN!

Ondanks al de huidige beperkingen, blijft FTC Smallingerland vooruit kijken naar een nieuw jaar waarin we hopelijk wel weer met elkaar op pad kunnen. We blijven plannen maken, zodat we zodra het weer kan ook met elkaar op pad kunnen gaan. Wat zou het mooi zijn als we op 3 april weer aan de start kunnen staan van onze Friesche Vlaanderentocht!! In februari hopen we weer een jaarboekje uit te brengen voor de leden, weliswaar met weinig terugblik maar wel met alle data met voornemens.

Het is al bijna een cliché maar toch: "Alleen samen krijgen we het virus er onder"

We wensen u een Zalig Kerstfeest en "alle sûnens" in 2021

h500q50 ST corona fietsen

Appelscha - Côte d'Azur 2020

Zaterdag stond weer één van de mooiste routes van het jaar op het programma. De route start vanuit het bezoekerscentrum Appelscha, door de bossen richting Hoogersmilde en daarna naar het Blauwe Meer (de Drentse Côte d'Azur.) Via Diever gaat de route terug naar het bezoekerscentrum Appelscha. Deels gaat de route via de MTB routes van Appelscha en Diever, deels over zandpaden en deels over fietspaden. Bos, zandverstuivingen, heidevelden en weilanden komen voorbij, soms is de route pittig, soms wat nat en soms geasfalteerd (om wat tot rust te komen). De GPX van deze route is mij al een paar maal gevraagd. Ook dit jaar heeft Albert Westerhof er weer zijn best op gedaan en de route geactualiseerd.

Dit keer waren de weersverwachtingen niet zo best, maar toch stonden er 13 enthousiaste leden ruim op tijd op de parkeerplaats van Appelscha. Enthousiast starten we als één groep. Het weer was veel beter dan voorspelt en de zon liet zich regelmatig zien. Sommige deelnemers vonden het fiets tempo hoog. Bij het band verwisselen en het wachten op een verdwaalde deelnemer vonden ze het tempo echter laag. Gemiddeld kwam het dan weer goed uit. Nadat de band verwisseld was en de verdwaalde deelnemer weer boven water was, waren we zo enthousiast dat we ook nog even de rode route bij Appelscha hebben gedaan. De pittige stijgingen en afdalingen aan het eind zijn we allemaal zonder kleerscheuren doorgekomen. Kortom het was een leuke uitdagende tocht. Voor de foto's klik hier.

MTB programma 2020-2021

MTB Programma 2020-2021

De tochtcommissie is weer hard aan het werk geweest om het MTB programma 2020-2021 vast te stellen.

Er zijn zowel bestaande als nieuwe tochten op het programma gezet. Bij de bestaande tochten weet de tochtcommissie ons altijd te verrassen met wijzigingen in de route die ons nog langs mooiere stukjes laten fietsen. Nieuwe tochten, zijn we natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar, maar vergen ook meer voorbereiding. Soms staat er een georganiseerde NTFU tocht op het programma, maar mocht dit door de Corona regels niet doorgaan, dan staat er een alternatief op het programma.

Voor degenen die twijfelen om op zaterdag mee te fietsen, de tochten zijn voor iedereen te doen, voor elk niveau, zijn meestal ook goed te doen op de gravelfiets en leiden ons door de mooiste stukjes natuur, dus geef je op in de datumprikker.

Door de coronamaatregelen zal het café- of restaurantbezoek nog wel even achterwege blijven. Tijdens de tochten passeren we echter zoveel mooie plekjes dat een stop buiten geen straf is. (Neem natuurlijk wel je afval mee).

We hopen dan ook op een mooi winterseizoen en houd de datumprikker in de gaten.

Het programma is te downloaden via de volgende link :Programma MTB 2020-2021

Impressie Clubritten Juli-Augustus

In de maanden Juli en Augustus zijn weer diverse clubritten voor de racefiets en MTB gehouden.

Het waren stuk voor stuk prachtige ritten, welke ons door de mooiste stukjes van Friesland, Groningen en Drenthe hebben geleid. Ook de ideeën voor tochten aangedragen door de individuele leden werden zeer gewaardeerd.

De belangstelling en het enthousiasme van de deelnemers was groot. Door het grote aantal deelnemers kon iedereen zich aansluiten bij een passende groep.

Het weer was gemiddeld goed. (Soms heet, maar dat werd weer gecompenseerd door een beste stort bui bij een andere rit).

Alle reden dus om je weer op te geven voor de volgende clubrit.

KLIK hier om een foto impressie te krijgen van de verschillende ritten. (De foto's zijn gemaakt door verschillende deelnemers

Rondje Sneekermeer 11 Juli 2020

Afgelopen zaterdag stond het rondje Sneekermeer op de agenda. Een route van 120 km en voor degenen die rustig aan wilden doen een alternatieve route van 55 km. De route ging via verscheidene pontjes door het Friese meren gebied. Voor de 120 km groep was er gelegenheid om koffie bij rustpunt Scharsterbrug te drinken en was er appelgebak geregeld.

Mede door de goede weersvoorspelling en het alternatief voor een 55 km route, hadden zich veel deelnemers aangemeld. Zo'n 10 aanmeldingen voor de route van 55 km en 16 aanmeldingen voor de route van 120 km. Alhoewel het weer iets minder was dan voorspeld heeft iedereen zich prima vermaakt. Dit belooft wat voor de volgende tochten !!!!

KLIK hier om naar het album te gaan.

Dag en dauwtocht

4 Juli was het zover. De FTC leden stonden, ondanks de niet zo goede weersverwachtingen, al om zes uur te popelen om de eerste racefiets clubrit van dit seizoen te volbrengen. Het racefiets, MTB programma is weer opgestart en de Dag en Dauwtocht stond op het programma. Koffie, appelgebak, bananen, krentenbrood.... waren ingekocht door het bestuur en de KMC bus met Sjouke als chauffeur was weer gereserveerd om ons onderweg van het nodige te voorzien.

Lees meer: Dag en dauwtocht